Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Tarifa plana a mares autònomes - canvi de criteris de TGSS

Tarifa plana a mares autònomes - canvi de criteris de TGSS

La Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social ha emès un nou criteri perquè les treballadores autònomes que tornin del descans per maternitat puguin acollir-se a una bonificació a les seves quotes tot i que no se n’hagin donat de baixa al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA).

Fins ara, un dels requisits per accedir a aquesta bonificació era que havies de cessar a la teva activitat econòmica i/o professional. Aquesta condició va generar molta confusió doncs no quedava clar si s’havia de causar baixa a la seguretat social al RETA, només a Hisenda o a totes dues administracions.

Finalment, amb aquest criteri, s’elimina la necessitat de cessar a l’activitat per accedir a la bonificació, de manera que ja no és obligatori fer res. La treballadora autònoma no s’haurà de donar de baixa al RETA per a poder gaudir de la bonificació a la quota, consistent en una quota mensual durant els dotze mesos següents a la incorporació de 60€. Si s’opta per una base de cotització superior, s’aplicarà una bonificació del 80% sobre la cotització per contingències comuns. Això si, la reincorporació al treball s’ha de produir dins els dos anys següents a l’aturada produïda per la maternitat.

A més a més, aquesta mesura és retroactiva a 01 de gener de 2.019. És a dir, no només seran beneficiàries les mares autònomes que a partir d’ara s’incorporin a la feina, sinó que aquelles que ho hagin fet des de principis d’any, hagin causat baixa o no al RETA, també es beneficiaran de la mesura.

Està previst que la Seguretat Social actuï d’ofici a les properes setmanes per identificar a les treballadores autònomes que durant aquests mesos no han causat baixa al RETA i no hagin gaudit de la bonificació per realitzar la corresponent devolució i incloure-les a la bonificació.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]