Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

El TS reconeix als autònoms societaris el dret a la tarifa plana de 60 euros al mes

El TS reconeix als autònoms societaris el dret a la tarifa plana de 60 euros al mes

El Tribunal Suprem declara el dret d'una persona treballadora per compte propi , que era propietària d'una societat de responsabilitat limitada unipersonal a l'aplicació dels beneficis de tarifa plana per a autònoms (60 euros), amb l'obligació de reintegrar a la Tresoreria General de la Seguretat Social les diferències de cotitzacions realitzades.

L'accés a la " tarifa plana 60 euros" per als autònoms societaris no es troba regulada legalment. Fins al moment, el criteri restrictiu utilitzat per l'entitat gestora cap a aquest collectiu implicava la seva exclusió de les bonificacions per a alta en el RETA; no obstant això, recents sentències dels Tribunals de Justícia havien vingut establint el dret dels socis d'una empresa de nova creació a gaudir d'aquestes bonificacions de la Seguretat Social.

Seguint la decisió d'altres procediments que han anat resolent els tribunals de justícia regionals, per el Tribunal Suprem no es limita l'aplicació del benefici per a les persones autònomes societàries, que el criteri restrictiu aplicat per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) per a aquest collectiu.

POSSIBILITAT DE RECLAMAR LES QUOTES RECAPTADES INJUSTAMENT FINS QUATRE ANYS DESPRÉS DE LA SEVA ABONAMENT

En aquesta sentència no només es reconeix a autònoms societaris els mateixos drets i igualtat de condicions que els autònoms persona física per accedir a la tarifa plana, sinó que es possibilita sollicitar devolucions de quotes abonades en excés si la Tresoreria General de la Seguretat Social ha negat en el seu moment l'accés a l' bonificació a aquest collectiu.

Això no obstant, el termini per sollicitar una possible devolució de les quotes d'autònoms societaris prescriurà als quatre anys des del primer pagament.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]