Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Les empreses no tenen obligació d'instal·lar menjador per les persones treballadores

Les empreses no tenen obligació d'instal·lar menjador per les persones treballadores

El Tribunal Suprem ha rectificat doctrina i estableix ara que les empreses no tenen obligació d'installar un menjador per als empleats.

El Suprem arriba a aquesta conclusió després de declarar que no és d'aplicació la normativa que donava suport aquesta exigència, i que data de l'any 1938. En l'actualitat aquesta normativa està derogada. Amb la qual cosa les empreses només estan obligades segons el que estableixi el conveni col·lectiu aplicable per a aquest aspecte.

La Sala del Social del Suprem que resol el recurs, analitza la vigència de la normativa que, fins al moment, ha donat suport a les demandes de les persones treballadores en aquesta qüestió. L'alt tribunal arriba a la conclusió que aquestes normes de 1938 ja no estan vigents. La Sala conclou que, tot i que no s'havia tingut en compte fins ara, aquestes es van incorporar al Reglament General de Seguretat i Higiene en el Treball de 1940, que va quedar sense efecte en 1971 i va ser posteriorment derogat el 1997 pel Reial Decret 486/1997 , de 14 d'abril, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball.

Només es fa referència als treballs a l'aire lliure en què hi hagi un allunyament entre el centre de treball i el lloc de residència dels treballadors, fet que els impossibilita poder tornar cada dia a la mateixa.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]