Visita el nostre blog! Hi ha notícies noves que podrien interessar-te.veure més
Sensus Consultoria
NOTÍCIES Àrea laboral

Vaga general 18 d'octubre de 2019

Vaga general 18 d'octubre de 2019

A continuació us informem sobre el marc de relacions laborals vinculades a les convocatòries i mobilitzacions d’aquest mes d’octubre de 2019

1.- VAGA GENERAL

Us informem que es manté la convocatòria de VAGA GENERAL convocada per la Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) pel dia 18 d’octubre de 2019.

En aquest sentit, recordar-vos que el dret de vaga és un dret individual de cada persona treballadora, amb els següents efectes:

  • La suspensió del contracte de treball amb la conseqüent interrupció de les obligacions respectives de treballar i remunerar el treball.
  • La suspensió de la obligació de cotitzar per part de l’empresa i de la pròpia persona treballadora. El temps no cotitzat no computa a efectes de futures prestacions.
  • Durant la vaga la persona treballadora es troba en situació d’alta especial a la Seguretat Social.Aquesta situació d’alta especial no és automàtica per la qual cosa s’ha de comunicar a la Seguretat Social la relació de persones treballadores que han exercit el dret de vaga, en un termini de 3 dies posteriors a la mateixa.

2.- MOBILITZACIONS

Aquests dies les entitats i organitzacions de la societat civil catalana han realitzat una crida conjunta a la ciutadania de Catalunya a la participació en diverses mobilitzacions.

Cal indicar que, des del punt de vista estrictament legal, aquestes mobilitzacions no estan recollides en la regulació laboral. Així doncs, es recomana a les empreses i representació legal de les persones treballadores que, si desitgen facilitar l’assistència a aquestes convocatòries,acordin aspectes com la determinació dels serveis mínims, les possibles deduccions salarials o compensació del temps d’absència, per temps de vacances o borsa de hores.

MARIA ÀNGELS SAMPEDRO LOPEZ

Maria Àngels Sampedro Lopez

Sòcia | Àrea laboral

[email protected]

Llicenciada en Dret per la UPF. 15 anys d'experiència com a advocada de les àrees jurídic Laboral i de Seguretat Social.

Articles relacionats

Tens alguna consulta?

Si tens algun dubte o ens vols plantejar alguna consulta, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Treballa amb nosaltres

Els professionals de Sensus tenim en comú la nostra vocació per la feina ben feta, vetllem per donar el millor servei i seguir endavant amb els projectes de futur de la companyia. Si estàs interessat en participar, pots contactar amb nosaltres a través de la web.

938721942[email protected]